Continuum Movement - Volker Moritz

Vrijdag 20 Juni 2014 - De Ruimte - Amsterdam!!

Wat is Continuum Movement?

Continuum is een onderzoek van het water en het fluïde systeem in en rond om ons. Alles wat leeft is geboren en ontstaat uit water. Ons lichaam bestaat uit meer dan 70% water. In Continuum verkennen we de fluïde wereld via gevocaliseerde geluiden, specifieke ademhalingen en bewegingen.

… golven … pulseren … stromen … wervelen ….

Door de oer-bewegingen van het water toe te laten en uit te drukken met ons lichaam ontstaat een specifiek effect. Net als een rivier zich reinigt door zijn wervelende bewegingen, worden aanspanningen en stress in lichaam en geest verzacht. Er ontstaat ruimte voor ons natuurlijk genezend vermogen.

Hoe gebruik je Continuum?

Continuum kan preventief worden toegepast om gezond te blijven, als een dagelijkse work-out (de ‘Jungle Gym’) of ter ontspanning. Je kunt het ook inzetten bij speciale klachten of om geestelijke of lichamelijke trauma in evenwicht te brengen.

Wat leer je in deze workshop?

In deze workshop ga je kennis maken met verschillende klanken en ademhalingen van Continuum. De bewegingen, die daaruit voort komen hebben een diep effect op je geest en gezondheid. Je leert de wereld te zien vanuit het fluïde perspectief. Vervolgens kun je de oefeningen ook thuis verder gebruiken en verdiepen.

Mee te brengen:

Makkelijk zittende kleding om te bewegen, liefst in verschillende lagen (Afhankelijk van de oefeningen kan het heel diep ontspannend werken waardoor het lichaam afkoelt. Een eigen deken of sjaal kan ook lekker zijn.)

Volker Moritz (1971) is psycholoog, seksuoloog en sexological bodyworker, werkzaam in eigen praktijk in Amsterdam. Hij is de eerste en tot zover enige Continuum Movement leraar in Nederland. Volker geeft internationaal verschillende workshops en trainingen over de integratie van lichaam, geest en ziel. Meer info: www.volkermoritz.com