Contact & Improvisatie – Johnny Schoofs

Vrijdag 14 maart 2014 - Drakenburg - Hilversum

Interactie, de dynamiek tussen leiden en volgen
 
In deze workshop verdiepen we de basisprincipes van leiden en volgen. Aan de hand van simpele en speelse opdrachten werken we naar een staat van alertheid waarin we bereid zijn elk moment een impuls te initiëren, leiding te nemen of een impuls te volgen. Een flexibiliteit van geest en lichaam, paraat voor actie en reactie. We ontwikkelen een diep vertrouwen in het lichaam dat ons in staat stelt over te geven aan het moment en aan het contact met een ander.
Deze workshop biedt een ideale gelegenheid om je eerste stappen te zetten in de wereld van Contact Improvisatie.
 
Over de docent

Johnny Schoofs is professioneel danser, choreograaf en bewegingsdocent. Hij heeft zijn opleiding genoten aan de Rotterdamse Dansacademie en heeft gedanst voor vele choreografen en dansgezelschappen, zowel in binnen- als buitenland. De laatste jaren focust hij zich op het ontwikkelen van zijn eigen artistieke werk. Enkele van zijn projecten zijn ‘Performing Portraits’, ‘Iron John’, ‘Testos’, ‘Shudder’, 'The Undercurrent.
Als docent is hij gespecialiseerd in dansimprovisatie en de Feldenkrais-bewegingsmethode. Hij is één van de vaste docenten bij Contact Zone Rotterdam, alsook bij de professionele dansopleidingen van Hogeschool voor Dans Fontys in Tilburg en het Albeda Danscollege Rotterdam.  Zijn opleidingen bij de Vocal Dance training van Patricia Bardi en zijn studies tot Feldenkrais docent, geven hem een rijke basis aan kennis over het lichamelijk functioneren en hebben verdieping gebracht in zijn ideeën over dans als theatervorm.