Een ontmoeting met Contact Improvisatie - Jasper Dzuki Jelen

Vrijdagmiddag 12 februari – Studio 3, Utrecht

 

 

Contact improvisatie is een dansvorm waarbij mensen in fysiek contact met elkaar bewegen. Hangend, leunend, steunend, trekkend, duwend, draaiend en soms dragend ontstaat de dans op een natuurlijke en intuïtieve manier. Dit kan lijden tot allerlei ontmoetingen, van heel verstild tot heel virtuoos, dit alles afhankelijk van de dansers, hun energie en hun verbinding op dat moment.

 

Contact improvisatie vraagt om aandacht, luisteren met- en naar het lichaam, vertrouwen en contact leggen tussen de innerlijke ervaring en een fysieke concrete werkelijkheid.

 

Tijdens de workshop wordt er met wisselende partners gewerkt en soms individueel. Dit gebeurt aan de hand van fysieke opdrachten, visualisaties en luister oefeningen. Er is aandacht voor veiligheid, een stukje techniek, zelf ontdekken, samen zijn en plezier.

Neem kleding mee waar je makkelijk in kan bewegen, maar die niet te slobberig is. Als je makkelijk zweet is een extra t-shirt fijn.

 

Wees Welkom.

 

Jasper Džuki Jelen studeerde in 2006 af aan Codarts (Rotterdamse Dansacademie) en is sindsdien internationaal werkzaam als danser, docent en choreograaf. Hij studeerde ook Contact Improvisatie met Nancy Stark Smith en Mike Vargas en Choice Theory aan The institute for Reality Therapy UK. Zijn werk gaat op fysieke wijze in op de lichte- en duistere kanten van relaties tussen mensen en hun omgeving. Dit komt tot uiting in interactieve locatie voorstellingen, internationale  jeugdproducties en intieme duetten. Sinds 2011 is hij samen met Mojra Vogelnik Skerlj artistiek leider en choreograaf van dansorganisatie The100Hands