Hoe ziet een bijeenkomst eruit?

Dit zijn de bijeenkomsten voor alle Spiegelgenoten en introducés waarbij we:

  • Minimaal vier keer per jaar een inspirerende spreker of workshopleider uitnodigen.
    De rode draad is op een verrassende manier voeding te geven en ontvangen en een stuk reflectie waarbij de persoonlijke ervaringen gespiegeld kunnen worden. Het programma wordt als basis gevuld met ideeën die aangedragen worden in door de Spiegelgenoten. Vaak zijn dit mensen van buiten het genootschap. Omdat het genootschap zelf ook veel in huis heeft is het een traditie geworden om minimaal één onderdeel door een Spiegelgenoot in te vullen.
  • Twee keer per jaar een 'Open space'-bijeenkomsten organiseren.
    Naast een korte algemene ledenvergadering komt de inbreng volledig vanuit de Spiegelgenoten en kan er van alles gebeuren of aan de orde komen. De 'Open Space' kent 'de wet van 2 voeten': als een deelnemer in een situatie niets leert, niet geïnspireerd wordt, en evenmin het gesprek/de ontmoeting een betere richting kan geven, kan hij zijn twee voeten gebruiken om naar een productievere ontmoeting te gaan. Dat heeft onder meer tot gevolg dat de minder productieve ontmoetingen snel eindigen en productieve ontmoetingen/gesprekken levendiger worden.  

De bijeenkomst kan op een vrijdagmiddag of op een zaterdag plaats vinden. Na een inloop beginnen we om de bijeenkomst met een meditatie, gevolgd door de workshop/presentatie. Op de zaterdag start de inloop om 10:00 en op vrijdagmiddag om 13:00. Op beide dagen ronden we omstreeks 17:00 af met een borrel.

Onder het motto: persoonlijke ontwikkeling en gezelligheid gaan goed samen, is het een goed gebruik dat sommige leden (op eigen kosten) na afloop met elkaar uit eten gaan in een naburig restaurant.

De bijeenkomsten vinden plaats in/op:

 Het programma van de aankomende bijeenkomsten is beschreven in Spiegels. Spiegels uit het verleden kunt U vinden in Weerkaatsingen.